Tejszínes-csirkés penne recept
60 perc
A Tejszínes-csirkés penne hozzávalói:
50 dkg csirkemell
50 dkg penne
2 dl tejszín
liszt
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 üveg/konzerv zöldborsó
25 dkg gomba
fél zöldpaprika
15 dkg sajt
só
bors
bazsalikom
petrezselyem
A Tejszínes-csirkés penne elkészítési módja:
Kevés olívaolajon megpirítom a csirkemellet, fűszerezem. Másik serpenyőben megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát, hozzáadom a gombát, a zöldborsót és a zöldpaprikát, összepirítom, majd hozzáadva a csirkemellet is puhára párolom. Ha kész, felöntöm a tejszínnel, a liszttel kicsit besűrítem, ha szükséges. Szaftosnak kell maradnia, hogy sütésnél ne száradjon ki. A harapósra főzött pennével összekeverem, tepsibe vagy tűzálló edénybe öntöm, reszelt sajttal megszórom, és 180 fokon kb. 35 percig sütöm, míg a sajt szépen megpirul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Gréti11, 2010. dec. 20. 15:36
A tejszínes-csirkés penne elkészítési módja és hozzávalói.