Csülökpörkölt édes káposztával recept
100 perc
A Csülökpörkölt édes káposztával hozzávalói:
60 dkg csontozott, bőrös sertéscsülök
60 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
1 kk őrölt köménymag
2 babérlevél
1 kk fűszerpaprika
1 kk csombor
2 dl tejföl, só, őrölt bors, ízlés szerint erős paprika
A Csülökpörkölt édes káposztával elkészítési módja:
A megtisztított húst kockázzuk fel. A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy lábosban olvasszuk ki, pirítsuk meg rajta a hagymát. Szórjuk bele a köményt, tegyük rá a húst, és fehéredésig pirítsuk benne. Sóval, a fokhagymával ízesítsük, és kevés vízzel, lefedve, kezdjük párolni. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Közben a megtisztított káposztát vágjuk csíkokra. Ha a hús már a felénél puhább, zsírjára pirítsuk vissza és keverjük bele a fűszerpaprikát, amikor feloldódott, tegyük rá a káposztát, a babérlevelet és a csombort, majd kevés vizet. Elkeverve és ismét lefedve, pároljuk készre a húst. Ha szükséges, sózzuk, adhatunk hozzá erős paprikát is. A tejföllel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. dec. 14. 10:29
A csülökpörkölt édes káposztával elkészítési módja és hozzávalói.