Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csülökpörkölt édes káposztával recept

Csülökpörkölt édes káposztával recept

Elkészítési idő 100 perc

A Csülökpörkölt édes káposztával hozzávalói:
60 dkg csontozott, bőrös sertéscsülök
60 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
1 kk őrölt köménymag
2 babérlevél
1 kk fűszerpaprika
1 kk csombor
2 dl tejföl, só, őrölt bors, ízlés szerint erős paprika


A Csülökpörkölt édes káposztával elkészítési módja:
A megtisztított húst kockázzuk fel. A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy lábosban olvasszuk ki, pirítsuk meg rajta a hagymát. Szórjuk bele a köményt, tegyük rá a húst, és fehéredésig pirítsuk benne. Sóval, a fokhagymával ízesítsük, és kevés vízzel, lefedve, kezdjük párolni. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Közben a megtisztított káposztát vágjuk csíkokra. Ha a hús már a felénél puhább, zsírjára pirítsuk vissza és keverjük bele a fűszerpaprikát, amikor feloldódott, tegyük rá a káposztát, a babérlevelet és a csombort, majd kevés vizet. Elkeverve és ismét lefedve, pároljuk készre a húst. Ha szükséges, sózzuk, adhatunk hozzá erős paprikát is. A tejföllel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csülökpörkölt édes káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook