Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Galuska paradicsomos gombával recept

Galuska paradicsomos gombával recept

A Galuska paradicsomos gombával hozzávalói:
50 dkg finomliszt
1+1 kiskanál só
2 tojás
kb. 4,5 dl hideg víz
1 ek olaj

30 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
15 dkg paradicsompüré
4 ek olaj
só, bors, pár csepp citromlé, késhegynyi porcukor


A Galuska paradicsomos gombával elkészítési módja:
A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk, ezután a vízzel összekeverjük éskidolgozzuk. Egy nagyobb lábasban 1 kiskanálnyi sóval ízesítve vizet forralunk, majd a tésztát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután a galuskát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. Az olajjal összekeverjük, így nem ragad össze. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Egy magas falú serpenyőben, az olajon a hagymát megfonnyasztjuk. A gombát rádobjuk, nagy lángon 6-7 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, 1-1,5 deci vízzel hígítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével és porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, majd tálaláskor a galuskára merjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A galuska paradicsomos gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook