Galuska paradicsomos gombával recept
A Galuska paradicsomos gombával hozzávalói:50 dkg finomliszt
1+1 kiskanál só
2 tojás
kb. 4,5 dl hideg víz
1 ek olaj
30 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
15 dkg paradicsompüré
4 ek olaj
só, bors, pár csepp citromlé, késhegynyi porcukor
A Galuska paradicsomos gombával elkészítési módja:
A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk, ezután a vízzel összekeverjük éskidolgozzuk. Egy nagyobb lábasban 1 kiskanálnyi sóval ízesítve vizet forralunk, majd a tésztát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután a galuskát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. Az olajjal összekeverjük, így nem ragad össze. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Egy magas falú serpenyőben, az olajon a hagymát megfonnyasztjuk. A gombát rádobjuk, nagy lángon 6-7 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, 1-1,5 deci vízzel hígítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével és porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, majd tálaláskor a galuskára merjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. nov. 16. 11:22
A galuska paradicsomos gombával elkészítési módja és hozzávalói.