Erdész pörkölt recept
Az Erdész pörkölt hozzávalói:60 dkg marhalábszár
1 sertéscsülök
2 sertésláb
20 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
só, bors, majoránna, kakukkfű
Az Erdész pörkölt elkészítési módja:
A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt. Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk. Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk. Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk. A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük. Végül egy másik edényben a húst, a gombát, a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. nov. 10. 13:06
Az erdész pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.