Besztercei töltött liba recept
A Besztercei töltött liba hozzávalói:1 db pecsenyeliba
30 dkg aszalt szilva
1/2 dl rum
fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
só
majoránna
rozmaring
őrölt feketebors
A Besztercei töltött liba elkészítési módja:
Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, majoránnával, friss rozmaringlevéllel és reszelt citromhéjjal jól bedörzsölöm, majd megtöltöm az aszalt szilvával. A nyílást hústűvel összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle. Tepsibe teszem, aláöntöm a rumos-citromos vizet. A libát kívülről minden oldalán sózom, borsozom, alufóliával szorosan lezárom a tepsit. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ezután ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm egy serpenyőbe, a tepsibe visszatéve bőrét ropogósra sütöm. Közben a serpenyőbe öntött főzőlevet kevés liszt hozzáadásával beforralom mártássá. A húst a sütőből kivéve néhány percig pihentetem, majd feldarabolva meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré halmozom. Tejszínes burgonyapürével és a mártással körítve kínálom. Nanasnani receptje
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. nov. 8. 06:47
A besztercei töltött liba elkészítési módja és hozzávalói.