Szilveszteri malacfej recept
A Szilveszteri malacfej hozzávalói:1 db malacfej
1 kg krumpli
2 dl tej
5 dkg vaj
1 piros, 1 sárga 1 zöld kaliformai paprika
10 dkg máj konzerv
szalonna
1 dl sőr
4 db sóstangli
só és füszerek
20-30 szem zölborsó
30 dkg főtt rizs
A Szilveszteri malacfej elkészítési módja:
Előzőnap a fejet jól megpucoljuk, a füleket is, és besózzuk ki milyen füszereket szeret befűszerezzük, nylon zacskóba hűtőbe tesszük. Másnap egy tepsibe tesszük a fejet, a fülekre fehérpapirból zacsót formálunk,(hogy megne égjenek)és a dl sőrbe egy villára szurjuk a szalonnát és azzal kenegetjük a fejet, elég sürün kb. 75-80 percig sütjük közepes lángon. Közben a krumpliból pürét készitünk.Egy hosszukás tálra el simitjuk. Amikor szép piros a malacfej kivesszük és a tál közepére helyezzük. Elkezdük disziteni a tálat (BABRÁS DE MEG ÉRI) A nyakaköré a zöldborsot körül rakjuk,a kőzépsőre pedig egy vastag szelet sárgarépát teszünk ez a medál. Két oldalt kisebb gombocokat 4 db 2-2 készitünk a rizsből,közben felszeleteljük a paprikákat és szépen izlésesen elrendezzük a tálon, nyomó zsákba tesszük a májkrémet és mindegyik gombocra rányomjuk az BUÉK A malachomlokára pedig az évszámot. Végre tálaljuk!!!!!!!!!!!!!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. nov. 7. 12:38
A szilveszteri malacfej elkészítési módja és hozzávalói.