Lomnici csúcs recept

A Lomnici csúcs hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg vaj,
3 dl tej
4 tojás
kis tej,
5 dkg cukor


A töltelékhez:

5 dkg mazsola
20 dkg cukrozott gyümölcs,
kis örölt faféj
fél citromhéja
0,5 dl.rum
10 dkg porcukor

A tetejére:

3 tojásfehérje
20 dkg cukor
0,5 dl víz


A Lomnici csúcs elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, hozáadjuk a liszthez, és tejjel 1 tojással, cukorral, sóval és a vajjal jól kidolguzzuk.1 órát kelesztjük. Közben kis vízben felfőzzük a mazsolát, elkeverjükn a cukrozott gyümölccsel, leötjük a rummal, és citromhéjat,fahéjat valamint 10 dkg cukrot. A megkelt tésztát 1 cm vastagságura nyujtjuk, Közepére tesszük a tölteléket és felsodorjuk, és kb. 5 cm-es darabokra vagjuk. Kisformákba helyezzük, és még fél órát kelesztjük. Ekkor megkenjük tojásfehérjével szép pirosra sütjük. Közben a 3 tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Kis vízből és maradék cukorból szirupot főzünk és a fehérjéhez adjuk és tovább verjük. Ha a tészta megsült, kiboritjuk, és a tetejükre habot halmozva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lomnici csúcs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook