Kukorica felfújt recept



15dkg kukoricadara
14dkg xilit
1citrom reszelt héja és leve
7tojás
7dl tej
csipet só
5dkg kókusz zsír
A Kukorica felfújt elkészítési módja:
Elsőlépésben a tejből és kukoricadarából sűrű tejbegrízt főzők.Langyosra hűtőm, közben a tojás fehérjékből és csipet sóval kemény habot készítünk. Ezután a langyosra hűlt grízhez hozzá keverjük a kókusz zsírt és a tojássárgákkal elkavart xilitet, reszelt citrom héját és levét. Végül a tojás fehérjékkel óvatosan összekavarjuk,és előmelegített sütőben 175fokon 40-45percig sül. Hozzá Fűszere csokoládé "lekvárt" ajánlom
Az elkészítésénél nagyon kell vigyázni hogy a tojásfehérjével mikor keverjük össze a habot nagyon na törjük össze.Mert akkor a tészta veszít könnyedségéből.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szekeresri, 2010. okt. 9. 13:35
A kukorica felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.