Mák csoda recept

Elkészítési idő 30 perc

A Mák csoda hozzávalói:
1 cssomag leveles tészta
1 tojás sárgája
20dkg mák
1citrom reszelt hélya
1 vaniliás cukor
10-15dkg cukor vagy édesitő izlés szerint
1dl tej
1db 20cm átméröjü gyümölcstora sötő


A Mák csoda elkészítési módja:
Daráljuk le a mákot,reszeljük bele a citrom hélyát, tegyük bele a cukrot,1dl vizet,1dl tejet,fözzük össze,mindig kevergetni kell, amig jól meg nem dagad,hagyuk langyosra hülni,ha kihült tegyük bele a van. cukrot.Nyujtsuk ki a leveles tésztát, nagyobra mint a forma,majd vágjuk bele a torta formába,öntsük bele a maszát,maj vágjunk csikokat és rácsozzuk be a tetejét,kenjük meg tojássárgájával,hogy szép piros legyen

A fagyasztott tésztát érdemes jó elöre kiolvasztani,hogy könyü legyen vele bánni,
A máknak nem szabad száranak, csómosnak lenni,ha kell még lehet önteni hozzá vizetne tejt met az elöbb leég,


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mák csoda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook