Annus püspökkenyere recept
Az Annus püspökkenyere hozzávalói:50 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
30 dkg kristálycukor
1 sütőpor
1 tojás
5-5 dkg mazsola és dió
fahéj
Az Annus püspökkenyere elkészítési módja:
A reszelt almát a cukorral, sütőporral, tojással, fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, mazsolát, végül a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett formába töltjük, és a tetejére megzsírozott alufólia lapot fektetünk. Forró (200 fok) sütőben 40-50 percig sütjük. Deszkára borítva hűtjük ki, és csak másnap szeleteljük.
Az én sütőmben több mint egy órát sütöttem!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c5ea9abb5, 2007. szept. 16. 12:10
Az annus püspökkenyere elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.