Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bécsi linzertorta recept

Bécsi linzertorta recept

A Bécsi linzertorta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

* 22 dkg darált dió;
* 10 dkg liszt;
* 30 darált keksz;
* 18,7 dkg teavaj;
* 17,5 dkg porcukor;
* 2 dkg vaníliás cukor;
* 1 db citrom;
* 2 db tojás;
* 1 dl tej;
* 0,5 dl rum;
* 3 dkg durva dió;
* 1 kávéskanál sütőpor;
* 3 dl baracklekvár;


A Bécsi linzertorta elkészítési módja:
A vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a darált kekszet, a tojásokat, tejet, lisztet, a rumot, a durvára tört diót és a sütőport. Mixer segítségével az alapanyagokat összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, darált keksszel meghintet tortaformába öntjük, a tetejét pedig baracklekvárral megkenjük. Előmelegített sütőben 160°C fokon készre sütjük. A felszeletelt tortát friss barackkal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi linzertorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook