Almás-körtés galuska mákkal recept
Az Almás-körtés galuska mákkal hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
* 2 db tojás
* 20 dkg vaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 20 dkg tehéntúró
* 1,5 dl tejföl
* 10 dkg liszt
* 2 db zsemle
* 2 db alma
* 2 db körte
* porcukor
* darált mák
Az Almás-körtés galuska mákkal elkészítési módja:
A tojások sárgáját 15 dkg vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Belemorzsoljuk a friss tehéntúrót, és lazítjuk tejföllel. Eldolgozzuk benne a lisztet, és hozzáadjuk az előzőleg megpirított zsemlekockákat. Belereszeljük az almát és a körtét, majd hűvös helyen legalább egy órán keresztül pihentetjük. A masszából kanállal galuskákat szaggatunk, és bő, forrásban lévő vízben megfőzzük. Alvasztott vajjal meglocsolva, porcukros mákkal meghintve tálaljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. szept. 20. 20:24
Az almás-körtés galuska mákkal elkészítési módja és hozzávalói.