Almás kalácsfelfújt recept
80 perc
Az Almás kalácsfelfújt hozzávalói:
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1 db kalács
- 2-3 dl tej
- 3 db tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- fél kiló tehéntúró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 db alma
- 150 g vaj
- zsemlemorzsa
Az Almás kalácsfelfújt elkészítési módja:
1. A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit 3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat. 2. A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, majd vastagon reszeljük le. Ezt követően keverjük a túróhoz. 3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb. fél óráig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. 4. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanálnyi porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjünk a felfújt tetejére.
Más péksüteményből is el lehet készíteni, fahéjjal is lehet díszíteni, illetve ízesíteni.
Friss idénygyümölccsel, például eperrel körítve kínálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. jún. 2. 16:14
Az almás kalácsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.