Hat lapos fehér torta recept
A Hat lapos fehér torta hozzávalói:Hozzávalók
Tészta:
35 dkg liszt,
8 dkg vaj,
2 evõkanál cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 dl tej,
2 dkg szalalkáli,
1 egész tojás,
pici tejszín
Krém:
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
0,5 dl rum.
A Hat lapos fehér torta elkészítési módja:
Elkészítés A hozzávalókat összekeverjük: a tejben feloldjuk a szalakálit. A tojást egy kis tejszínnel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztánk legyen, ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd a végén a tejes szalakálit. A tésztát öt részre osztjuk, és a tepsi hátuljának megfelelő nagyságúra nyújtjuk, és azon is sütjük meg. Krém: A tejet, lisztet, vaníliás cukrot és a rumot sűrűre főzzük, ha kihűlt, a cukrozott vajba keverjük. A krémmel megtöltjük a kisütött lapokat. A tetejére is jusson a krémből, illetve be lehet vonni csokimázzal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 13. 16:22
A hat lapos fehér torta elkészítési módja és hozzávalói.