Szalalkális rózsaszín szelet recept
A Szalalkális rózsaszín szelet hozzávalói:Tészta:
8 dkg margarin,
8 evőkanál porcukor,
10 evőkanál paradicsomlé,
1 tojás,
1 csomag szalalkáli.
Töltelék:
1 margarin,
20 dkg porcukor,
2 vaníliás cukor,
1/2 liter tej,
4 evőkanál liszt,
Baracklekvár,
10 dkg aszalt barack,
10 dkg paradicsomhús,
1 evőkanál citromlé,
1/2 narancs héja.
A Szalalkális rózsaszín szelet elkészítési módja:
Összegyúrunk 8 dkg margarint, 8 kanál porcukrot, 10 kanál paradicsomlét, egy zacskó szalalkálit, és annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható legyen. Fél órát pihentetjük, aztán vékonyra nyújtjuk, és négy lapban kisütjük. A töltelékhez a margarint összekeverjük 20 dkg porcukorral és két vaníliás cukorral. Fél liter tejben 4 kanál lisztet csomómentesen eldolgozunk. Megfőzzük, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal. A legalsó lapra krémet kenünk, majd rá a következő lapot, erre baracklekvárt, majd még egy lapot, ismét jöhet a krém, végül megint tésztalap. A tetejét porcukorral szórjuk meg. Mellé készítsünk chutney-t, amelynél ugyan a csípős-savanykás, édes ízből ezúttal csak az édes és a savanykás szerepel. Ebben ugyanis nincs csípős összetevő, csak felvágott aszalt sárgabarack, aprított paradicsomhús (paradicsom concassé), citromlé és metélt narancshéj. Tálaláskor tegyük a tányér közepére a rózsaszín csíkos süteményszeletet, szórjuk meg porcukorral, és kanalazzunk mellé a chutney-ból.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 2. 10:13
A szalalkális rózsaszín szelet elkészítési módja és hozzávalói.