Rokfortos zellerkrémleves recept
A Rokfortos zellerkrémleves hozzávalói:1 kávéskanál étkezési keményítő,
10 dkg rokfort sajt,
2 dl tejszín,
só,
6 dl zöldségleves (kockából),
5 dkg vaj,
2 db zeller.
A Rokfortos zellerkrémleves elkészítési módja:
A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a leveshez öntjük, azután botmixerrel az egészet egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a sajt felét kockákra vágva, végül a levest még egyszer felforraljuk. Tálaláskor rámorzsoljuk a maradék sajtot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 1. 10:08
A rokfortos zellerkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.