Rétegezett karfiolleves recept
A Rétegezett karfiolleves hozzávalói:1 db karfiol,
só,
2 evőkanál étkezési keményítő,
2 csokor petrezselyem zöld,
1 kávéskanál pirospaprika,
3 dl tejszín.
A Rétegezett karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a karfiol-rózsákat pedig kétfelé osztjuk. Mindkét adagot külön-külön kislábasba tesszük, és felöntjük 1,5 dl tejszínnel. Az egyiket finomra vágott petrezselyem zöldjével, a másikat fűszerpaprikával ízesítjük, színesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Közben az ételkeményítőt 1 dl hideg vízben kikeverjük, besűrítjük vele a karfiollevest. Ezután a két kislábas tartalmát botmixerrel pürévé keverjük. Vigyázzunk arra, hogy egyforma sűrű legyen az állaguk, különben tálalásnál a színek összekeverednek. Az elkészült krémlevest megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. Öblös üvegpohárban vagy üvegtányérban tálaljuk, óvatosan meregetve egymásra a kétféle levest, hogy az ízes-színes rétegek ne folyjanak össze.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 6. 22:36
A rétegezett karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.