Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Rétegezett karfiolleves recept

Rétegezett karfiolleves recept

A Rétegezett karfiolleves hozzávalói:
1 db karfiol,
só,
2 evőkanál étkezési keményítő,
2 csokor petrezselyem zöld,
1 kávéskanál pirospaprika,
3 dl tejszín.


A Rétegezett karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a karfiol-rózsákat pedig kétfelé osztjuk. Mindkét adagot külön-külön kislábasba tesszük, és felöntjük 1,5 dl tejszínnel. Az egyiket finomra vágott petrezselyem zöldjével, a másikat fűszerpaprikával ízesítjük, színesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Közben az ételkeményítőt 1 dl hideg vízben kikeverjük, besűrítjük vele a karfiollevest. Ezután a két kislábas tartalmát botmixerrel pürévé keverjük. Vigyázzunk arra, hogy egyforma sűrű legyen az állaguk, különben tálalásnál a színek összekeverednek. Az elkészült krémlevest megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. Öblös üvegpohárban vagy üvegtányérban tálaljuk, óvatosan meregetve egymásra a kétféle levest, hogy az ízes-színes rétegek ne folyjanak össze.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A rétegezett karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook