Csőben sült karfiol- könnyű változat recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
250 kcal
1 kg megtisztított, rózsáira szedett karfiol
20 dkg trappista vagy edami sajt
ételízesítő
2 dl 1,5%-os tej
2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő
2 evőkanálnyi zabkorpa
2 evőkanálnyi light margarin
A Csőben sült karfiol- könnyű változat elkészítési módja:
A karfiolt félpuhára főzzük. Egy tűzálló jénait 1 evőkanálnyi margarinnal kikenünk, meghintjük zabkorpával, átütögetjük, hogy mindenhová jusson. A tejből, a maradék margarinból és a keményítőből gyors mozdulatokkal keverve nem túl sűrű besamelt főzünk (nagyon gyorsan összeugrik, vigyázat!) A következőket rétegezzük: karfiol, besamel, sajtszeletek, karfiol, besamel, sajtszeletek. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, villanysütőben 200 °C-on.
Önmagában is laktató, de sült hús mellé köretnek is illik.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: rosewood, 2007. aug. 13. 16:46
A csőben sült karfiol- könnyű változat elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.