Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült karfiol- könnyű változat recept

Csőben sült karfiol- könnyű változat recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 250 kcal

A Csőben sült karfiol- könnyű változat hozzávalói:
1 kg megtisztított, rózsáira szedett karfiol
20 dkg trappista vagy edami sajt
ételízesítő
2 dl 1,5%-os tej
2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő
2 evőkanálnyi zabkorpa
2 evőkanálnyi light margarin


A Csőben sült karfiol- könnyű változat elkészítési módja:
A karfiolt félpuhára főzzük. Egy tűzálló jénait 1 evőkanálnyi margarinnal kikenünk, meghintjük zabkorpával, átütögetjük, hogy mindenhová jusson. A tejből, a maradék margarinból és a keményítőből gyors mozdulatokkal keverve nem túl sűrű besamelt főzünk (nagyon gyorsan összeugrik, vigyázat!) A következőket rétegezzük: karfiol, besamel, sajtszeletek, karfiol, besamel, sajtszeletek. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, villanysütőben 200 °C-on.

Önmagában is laktató, de sült hús mellé köretnek is illik.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült karfiol- könnyű változat elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook