Zöldségleves petrezselymes palacsintával recept
A Zöldségleves petrezselymes palacsintával hozzávalói:6 személyre:
A leveshez:
3 kisebb hagyma
1 fehér répa
3 sárgarépa
1 zsenge karalábé
10 dkg zellergumó
1 kisebb rózsáira szedett karfiol
6 db csirkeszárny
3,5 l víz
5-6 erőleves kocka
ételízesítő
só
bors
szerencsendió
fél csokor petrezselyem
sütőmargarin
A petrezselymes palacsintához:
2 tojás
10 dkg liszt
2 dl tej
fél csokor petrezselyem
csipetnyi só
kevés olaj a sütéshez
A Zöldségleves petrezselymes palacsintával elkészítési módja:
1.) A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát negyedekbe, a karalábét kockákra vágjuk. A fehérrépát hosszában kettévágjuk, a zellert pedig egyben is hagyhatjuk. 2.) Egy nagyobb darab margarint megolvasztunk egy lábasban, majd (a karfiol kivételével) rátesszük az összevágott zöldségeket és a félbe vágott csirkeszárnyakat. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk az egészet, majd felöntjük vízzel. Erőleveskockával, sóval borssal, ételízesítővel, szerecsendióval fűszerezzük, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük az egészet. 3.) A főzési idő lejárta előtt 15 perccel a levesbe keverjük a karfiolokat is. 4.) Ha a leves megfőtt, és puhák mind a zöldségek, mind a csirkeszárnyak, elzárjuk a fazék alatt a gázt. Tálaláskor a levest megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Levesbetétnek petrezselymes palacsintát kínálunk mellé. (petrezselymes palacsinta): 1.) A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül fakanállal hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. (Szerintem nem kell túl apróra vágni, akkor lesz igazán mutatós.) 2.) Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. (2 db lesz belőle). A palacsintákat hosszú csíkokra vágjuk (mint a metélt tésztát), és levesbetétként tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 27. 07:30
A zöldségleves petrezselymes palacsintával elkészítési módja és hozzávalói.