Joghurtos szelet recept
A Joghurtos szelet hozzávalói:Piskótához:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
4 db tojás
Feltét:
4 dl gyümölcslé
20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne
2 dl tej
1 db habpótlópor
1 nagy zselatin 20g
15 dkg cukor
4 dl natúr joghurt
1 nagy zselatin
díszítésnek tetszés szerint gyümölcs
A Joghurtos szelet elkészítési módja:
A piskótához külön felverjük a fehérjét a cukorral. Amikor már kemény hozzáadjuk a sárgáját, majd a lisztet is. Amíg sül addig felkockázzuk a gyümölcsöt. A joghurtot összekeverjük a cukorral és felmelegítjük a zselatinnal együtt míg az elolvad. Ne legyen meleg, csak langyos! Felverjük a habport a tejjel. A cukros-zselatinos joghurtba beleforgatjuk a gyümölcsöt, majd a tejszínhabot. Kibélelünk folpackkal egy formát vagy egy kisebb tepsit, belerakjuk a piskótát . Rásimítjuk a kihűlt piskótára a joghurtos krémet és hűtőbe rakjuk egy órára. Miután megdermedt, kidíszítjük gyümölccsel. A zselatint a gyümölcslével összemelegítjük. Ha már lehűlt és elkezd kocsonyásodni, rárakhatjuk a sütire.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 25. 07:04
A joghurtos szelet elkészítési módja és hozzávalói.