Tagliatelle alla Siciliana recept
A Tagliatelle alla Siciliana hozzávalói:40 dkg tagliatelle tészta
30 dkg mozzarella
1 kg padlizsán
8 dkg reszelt parmezán
só
néhány gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
60 dkg paradicsom
4 evőkanál paradicsompüré
bazsalikom
A Tagliatelle alla Siciliana elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát, és egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a lecsöpögtetett padlizsánt, a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, a bazsalikomot és a sót. Kb. 15 percig pároljuk, míg mártás jelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, az egészet egy kiolajozott sütőtálba öntjük, tetejére szórjuk a mozzarella-kockákat és a reszelt parmezánt. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 22. 06:50
A tagliatelle alla siciliana elkészítési módja és hozzávalói.