10 perces kínai tészta recept
A 10 perces kínai tészta hozzávalói:2 főre
200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti)
3 szál újhagyma
8 ek szójaszósz
2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő
A 10 perces kínai tészta elkészítési módja:
1. Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz. 2. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát. 3. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd. 4. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.) 5. Az újhagyma másik felével megszórva tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 19. 06:19
A 10 perces kínai tészta elkészítési módja és hozzávalói.