Sonkás borsós penne recept
A Sonkás borsós penne hozzávalói:50 dkg penne tészta
15 dkg zöldborsó
15 dkg vékonyra szeletelt sonka
2 evőkanál összevágott snidling
12 dkg sajt
1 dl száraz fehérbor
1 kis hagyma kockára vágva
2 evőkanál olaj
só
ízlés szerint frissen őrölt bors
A Sonkás borsós penne elkészítési módja:
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűzön.Pároljuk meg a hagymát benne. Adjuk hozzá a sonkát, és süssük ropogósra 3-4 perc alatt. Öntsük fel a borral és adjuk hozzá a borsót. Sóval, borssal ízesítsük. Alacsony tűz fölött főzzük kb. 5 percig, míg a bor elpárolog és megfő a borsó. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le a tésztát és tegyük a sonkás-borsós serpenyőbe. Adjuk hozzá a sajtot és a snidlinget.Keverjük össze jól ,és melegen tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. ápr. 5. 23:31
A sonkás borsós penne elkészítési módja és hozzávalói.