Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtleves húsgombóccal recept

Sajtleves húsgombóccal recept

A Sajtleves húsgombóccal hozzávalói:
Leveshez

4 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
1,25 l húsleves (kockából),
30 dkg mirelit zöldborsó,
12,5 dkg zöldfűszeres sajtkrém (vagy ∆ sajt),
2 evőkanál összevágott snidling,

Húsgombóchoz

1 kis fej hagyma,
30 dkg darálthús,
1 db tojás,
só,
bors.


A Sajtleves húsgombóccal elkészítési módja:
A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk. A darálthúshoz adjuk a felvert tojással és a fűszerekkel együtt. Kis gombócokat formálunk. A lisztet a vajon megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a zöldborsót, puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a levest újra felforraljuk, majd belerakjuk a húsgombócokat, puhára főzzük. Tányérokba osztjuk a levest, tetejét snidlinggel megszórjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook