Sajtleves húsgombóccal recept
A Sajtleves húsgombóccal hozzávalói:Leveshez
4 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
1,25 l húsleves (kockából),
30 dkg mirelit zöldborsó,
12,5 dkg zöldfűszeres sajtkrém (vagy ∆ sajt),
2 evőkanál összevágott snidling,
Húsgombóchoz
1 kis fej hagyma,
30 dkg darálthús,
1 db tojás,
só,
bors.
A Sajtleves húsgombóccal elkészítési módja:
A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk. A darálthúshoz adjuk a felvert tojással és a fűszerekkel együtt. Kis gombócokat formálunk. A lisztet a vajon megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a zöldborsót, puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a levest újra felforraljuk, majd belerakjuk a húsgombócokat, puhára főzzük. Tányérokba osztjuk a levest, tetejét snidlinggel megszórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 29. 15:24
A sajtleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.