Milyen súlyosabb egészségkárosító tevékenységet vállalnál el 1 évig, ha cserébe kapnál 12 millió forintot? (beszélgetés)
Nem hiszem, hogy vállalnék bármi egészségkárosító melót pénzért.
Ennyiért meg egyáltalán nem. Simán megkeresem a kényelmes irodai munkámmal is;)
Nézd! Nem kötekedni akarok. De amiket itt felsorolsz, ezek a teljesen hátköznapinak nevezhető munkák.
Amikről az 1. hozzászólásodban írtál, nem ez a kategória.
De van kapcsolat a kiírt és a felhozzott téma közt, csak nem írtam a felsorolásba például
a 12 órás gyártósoron dolgozást,
a szünet nélküli ülőmunkát,
a magas stresszel járó munkákat,
a szennyezett környezetben történő munkákat, stb.
De a feltételeknek megfelelnek. Tevékenységek ezek is.
Megelőztél. 🙂
Éppen ezt akartam írni.
Jó nagy fordulatot tett. Ez utóbbi köszönőviszonyban sincs címmel, és az 1. hozzászólásával.
igen, a legtöbb munka kisebb-nagyobb mértékig káros hatással van az emberre mentálisan és/vagy fizikailag. főleg, ha nem vagy olyan szerencsés, hogy olyasmit csinálj, amit szeretsz. vagy legalább találj benne valamit, amit pozitívként élhetsz meg. sok olyan embert ismerek persze, akik tönkremennek a munkájukban. mert nincs lehetőségük váltani, átképezni magukat, tovább tanulni, stb.
én is erre gondoltam, mikor olvastam a kérdésed. viszont, a drog-alkohol vonal azért más a számomra, mert az elme épségét tartom a legfontosabbnak.
abban igazad van, hogy ez bonyolult kérdés, de ha választanom kellene, ez lenne a válaszom. hál' istennek, élesben nem kellett még megtapasztalnom, hogy hogyan döntenék, ha pl az múlik rajta, éhen halok-e, ha nemet mondok.
dohányzom, szóval ha szeretnének, fizessenek érte. bár nem dohányoznék többet, mint most. 🤷♀️
gyorséttermi kaja még beleférne, de több allergiám + inzulin rezisztenciám van, szóval ezért nem.
drog, alkohol, bármi egyéb egészség romboló, szerintem nem tudnának annyit fizetni, hogy éljek vele. tudom mit tesz az emberrel.
azok a performanszok jutottak eszembe, ahol a magát művésznek nevező illető odaül és a közönség bármit tehet vele, kínozhatják stb. nem tudom, ezek mennyire valódiak, nézni soha nem néztem ilyesmit. ha igazi, akkor megrázó kísérlet arra, ki mennyire lesz gátlástalan, ha tudja, hogy semmi következménye nincs a tetteinek. viszont amikor ilyenről hallok-olvasok, az jut eszembe, a művésznek megéri-e pénzre váltani az egészségét és a méltóságát. felteszem, ha valaki valóban ilyesmit vállal, többet keres vele, mint havi egy milla. (bocs, messzire kalandoztam az eredeti kérdéstől, csak elfilóztam.)
Tehát havi 1 millát kapnál, de cserébe kellene
például keményen dohányoznod,
vagy innod,
vagy gyorséttermi kaján élned,
vagy... hasonló, ami eszedbe jut.
Mit vállalnál?
További ajánlott fórumok:
- Albérletbe vállalnál kisbabát?
- Van egy szavazásom: 45 évesen vállalnál gyermeket, ha állapotos lennél? Akik nem vállalnák mi az oka?
- Aki hisz a szellemekben vagy átélt már paranormális tevékenységet
- Br 120 ezer bejelentettel vállalnál gyermeket!
- Mi az a munka, amit soha nem vállalnál el?
- Írj három olyan tevékenységet, amit a legjobban szeretsz művelni!