Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan tartósítod a padlizsánkrémet? fórum

Hogyan tartósítod a padlizsánkrémet? (tudásbázis)

márc. 14. 10:22
Az én receptem: 3-4 padlizsán tepsibe, mellé 2-3 db tv paprika, 1 nagy egész fokhagyma lefejezve, pici olajjal meglocsolva, fóliába csomagolva. Sütőben megsütni 200 fokon, bő egy óra alatt, félidőben megfordítva. Hidegvíz, paprika hámozva, magtalanul edénybe, padlizsán meghámozva szűrőbe, hogy kicsöpögjön a keserű leve, fokhagyma kipréselve, egy nagy vöröshagyma olivaolajon megfonnyasztva, só, olivaolaj, botturmix. Imádom reggelire vajaskenyérre halmozva.
márc. 14. 10:14
Bocs, 700 akart lenni.
21. matutinem (válaszként erre: 16. - Alnisa)
márc. 14. 10:14
Legutóbb 999 ft volt, elötte végig 1200 ft. A 77 ft megfizethető, ezért jó betárazni belőle.
20. bozsu55 (válaszként erre: 16. - Alnisa)
márc. 13. 18:27
Biztos,hogy nem csábulnék el.Nem,hogy drága,ennek nem most van a szezonja.
19. 55Judit (válaszként erre: 15. - Alnisa)
márc. 13. 15:12

Finom, elsőnek ezt a receptet ismertem meg. Azért nem készítem már, mert nem fűtöm be neki a sütőt, és a héját is elfogyasztom mert rengeteg ásványianyagot tartalmaz.

Rengeteg elkészítési mód van.

18. Enissa
márc. 13. 15:09

200-220 fokra melegített sütőbe kell tenni a tisztított megszurkált padlizsánt, a padlizsán héjának a megfeketedéséig,hülés után 'nyúzni'

Aprító kell tenni,só ,füstölt paprika, fokhagyma, a recept szerint római kömény, de én nem szeretem bors, ha nem tesztek bele tahinit.

3 evőkanál tahini (szezámmagpaszta)

Amikor jónak látjátok az állagát, akkor valami finom olajjal meg lehet locsolni , aki szereti citromlével is ízesítheti.

Aprított petrezselyem is finom hozzá.

17. csikil4ny (válaszként erre: 2. - Fülemüledal)
márc. 13. 15:00
Én is mindig így teszem el. Így sütve kap egy füstös plusz ízt. Sütés után, héját lehúzva le kell csepegtetni, különben kesernyés lesz. Kisebb adagokban lefagyasztom, majd kiolvasztva frissen készítem el. Csak majonézzel, sóval, apróra vágott lilahagymával.
16. Alnisa (válaszként erre: 12. - Bozsu55)
márc. 13. 14:21
700 Ft kilója, azért annyira nem jó ár, sztem......
15. Alnisa (válaszként erre: 11. - PöttyösPanka)
márc. 13. 14:20

Apukán szülei Erdélyből jöttek.

Ők egyszerű receptet használtak a padlizsánkrémhez.

Padlizsánt egészben besütni, hideg vízbe dobni, úgy könnyen lejön a héja. Összeturmixolni egy kis vöröshagymával, sóval, borssal, olajjal. Friss kenyérrel isteni!

A majonézem verzió nálunk nem jön be, undi az íze, pedig imádom a majonézt.

14. 55Judit (válaszként erre: 13. - 55Judit)
márc. 13. 13:53

Lemaradt pedig hasznos: csicseriborsó konzervből is kavarok közé időnként. Laktató, kevés kalóriás/szénhidrátos kaja!

A fel nem használt konzervet átöblítve lefagyasztom.

Hahó! Fogyni vágyók iktassátok az étrendbe!

márc. 13. 12:59

Ezt készítettem legutóbb.:

Pici kókuszzsíron hagymát párolok karikázott sárgarépával addig, amíg fel nem kockázom a padlizsánt. Ráteszem azt is. Só, bors, pici chili. Gyakran átkavarom, hogy a padlizsán darabok elveszítsék színüket. Olyan opálos lesz, kissé puha, de nem megy szét. Ha van petrezselymem a végén teszek rá apróra vágva, esetleg fokhagymát reszelve. Még 5 percig pirítom hogy kijöjjön az aroma.

Ez az alapreceptem.

A fent írottat lehet más zöldségekkel is variálni, de a padlizsán dominál mennyiségileg. Fűszerezni lehet bármivel változatosan ki mit szeret.

Eszem darabosan ahogy van magában vagy köretként, van hogy tojást ütök rá, finom vacsora.

Ha botmixerrel pépesítem, mennyei krém lesz belőle. A felét általában lefagyasztom, mert egymagamnak sok.

12. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Matutinem)
márc. 13. 12:29
Mennyi az a jó ár?
márc. 13. 11:56
Akinek van jól bevált receptje, megosztaná? Nálam is ott figyel két padlizsán.
10. matutinem (válaszként erre: 4. - Amaunet)
márc. 13. 11:42
Köszi, ez is jó megoldás.
9. matutinem (válaszként erre: 6. - 55Judit)
márc. 13. 11:32
Miket készítesz még belőle?
márc. 13. 11:31
Amit most készítettem, (4 db-ból) azt én is megeszem 4-5 nap alatt, de vennék 8-10 db-ot most az olcsóbb áron kaphatóból, azt tenném el későbbre. Nálunk a családban csak én eszem, fiúk nem. Nálatok ki eszi még?
7. matutinem (válaszként erre: 2. - Fülemüledal)
márc. 13. 11:27
Köszi, ez nagyon jó ötletnek tűnik.
márc. 13. 11:21
Ha a kertből készítek és sok van egyszerre, kis porciókban lefagyasztom. Több félét is készítek. Ha boltban veszek, 4 nap alatt megeszem a krémet, vagy ha összepárolom más zöldséggel, akkor is. Ha nem, akkor fagyó.
márc. 13. 09:48
nem marad, így nem kell tartósítani
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Matutinem)
márc. 13. 09:45

Egy módszer...

[link]

márc. 13. 09:44
Sehogy. Néhány napon belül megeszem. Addig hűtőben van.
márc. 13. 09:40
Erdélyi barátaink azt csinálták mindig, hogy tűzön megsütötték és ízesítés nélkül fagyasztották, adagolva. Felolvadás után kerültek bele csak a szükséges ízesítő anyagok.
márc. 13. 09:31

Sziasztok!

Mától szuper jó áron van a padlizsán a Li...-ben. Vennék belőle, megcsinálnám krémnek, de én még sosem tettem el üvegben, mindig frissen megettem, mivel szeretem. Ti hogyan tartósítanátok? Azért kellene eltennem, mert tegnap vettem 4 db-ot, és most pont azt sütöm, azt fogom enni, amit vennék, azt meg eltenném.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook