Hogyan tartósítod a padlizsánkrémet? (tudásbázis)
Finom, elsőnek ezt a receptet ismertem meg. Azért nem készítem már, mert nem fűtöm be neki a sütőt, és a héját is elfogyasztom mert rengeteg ásványianyagot tartalmaz.
Rengeteg elkészítési mód van.
200-220 fokra melegített sütőbe kell tenni a tisztított megszurkált padlizsánt, a padlizsán héjának a megfeketedéséig,hülés után 'nyúzni'
Aprító kell tenni,só ,füstölt paprika, fokhagyma, a recept szerint római kömény, de én nem szeretem bors, ha nem tesztek bele tahinit.
3 evőkanál tahini (szezámmagpaszta)
Amikor jónak látjátok az állagát, akkor valami finom olajjal meg lehet locsolni , aki szereti citromlével is ízesítheti.
Aprított petrezselyem is finom hozzá.
Apukán szülei Erdélyből jöttek.
Ők egyszerű receptet használtak a padlizsánkrémhez.
Padlizsánt egészben besütni, hideg vízbe dobni, úgy könnyen lejön a héja. Összeturmixolni egy kis vöröshagymával, sóval, borssal, olajjal. Friss kenyérrel isteni!
A majonézem verzió nálunk nem jön be, undi az íze, pedig imádom a majonézt.
Lemaradt pedig hasznos: csicseriborsó konzervből is kavarok közé időnként. Laktató, kevés kalóriás/szénhidrátos kaja!
A fel nem használt konzervet átöblítve lefagyasztom.
Hahó! Fogyni vágyók iktassátok az étrendbe!
Ezt készítettem legutóbb.:
Pici kókuszzsíron hagymát párolok karikázott sárgarépával addig, amíg fel nem kockázom a padlizsánt. Ráteszem azt is. Só, bors, pici chili. Gyakran átkavarom, hogy a padlizsán darabok elveszítsék színüket. Olyan opálos lesz, kissé puha, de nem megy szét. Ha van petrezselymem a végén teszek rá apróra vágva, esetleg fokhagymát reszelve. Még 5 percig pirítom hogy kijöjjön az aroma.
Ez az alapreceptem.
A fent írottat lehet más zöldségekkel is variálni, de a padlizsán dominál mennyiségileg. Fűszerezni lehet bármivel változatosan ki mit szeret.
Eszem darabosan ahogy van magában vagy köretként, van hogy tojást ütök rá, finom vacsora.
Ha botmixerrel pépesítem, mennyei krém lesz belőle. A felét általában lefagyasztom, mert egymagamnak sok.
Sziasztok!
Mától szuper jó áron van a padlizsán a Li...-ben. Vennék belőle, megcsinálnám krémnek, de én még sosem tettem el üvegben, mindig frissen megettem, mivel szeretem. Ti hogyan tartósítanátok? Azért kellene eltennem, mert tegnap vettem 4 db-ot, és most pont azt sütöm, azt fogom enni, amit vennék, azt meg eltenném.
További ajánlott fórumok:
- Mit készítesz padlizsánból?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- A padlizsánkrém nagyon csípős lett, hogyan tudnám helyrehozni?
- A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani?
- Ha a festett fekete hajamra, intenzív padlizsán festéket teszek, milyen szín lesz a végeredmény?
- Hogy süssem meg a padlizsánt?