Hogyan tartósítod a padlizsánkrémet? (tudásbázis)
11. PöttyösPanka
ma 11:56
Akinek van jól bevált receptje, megosztaná? Nálam is ott figyel két padlizsán.
10. matutinem (válaszként erre: 4. - Amaunet)
ma 11:42
Köszi, ez is jó megoldás.
9. matutinem (válaszként erre: 6. - 55Judit)
ma 11:32
Miket készítesz még belőle?
8. matutinem
ma 11:31
Amit most készítettem, (4 db-ból) azt én is megeszem 4-5 nap alatt, de vennék 8-10 db-ot most az olcsóbb áron kaphatóból, azt tenném el későbbre. Nálunk a családban csak én eszem, fiúk nem. Nálatok ki eszi még?
7. matutinem (válaszként erre: 2. - Fülemüledal)
ma 11:27
Köszi, ez nagyon jó ötletnek tűnik.
6. 55Judit
ma 11:21
Ha a kertből készítek és sok van egyszerre, kis porciókban lefagyasztom. Több félét is készítek. Ha boltban veszek, 4 nap alatt megeszem a krémet, vagy ha összepárolom más zöldséggel, akkor is. Ha nem, akkor fagyó.
5. semleges
ma 09:48
nem marad, így nem kell tartósítani
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 09:45
ma 09:44
Sehogy. Néhány napon belül megeszem. Addig hűtőben van.
2. fülemüledal
ma 09:40
Erdélyi barátaink azt csinálták mindig, hogy tűzön megsütötték és ízesítés nélkül fagyasztották, adagolva. Felolvadás után kerültek bele csak a szükséges ízesítő anyagok.
1. matutinem
ma 09:31
Sziasztok!
Mától szuper jó áron van a padlizsán a Li...-ben. Vennék belőle, megcsinálnám krémnek, de én még sosem tettem el üvegben, mindig frissen megettem, mivel szeretem. Ti hogyan tartósítanátok? Azért kellene eltennem, mert tegnap vettem 4 db-ot, és most pont azt sütöm, azt fogom enni, amit vennék, azt meg eltenném.
További ajánlott fórumok:
- Mit készítesz padlizsánból?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- A padlizsánkrém nagyon csípős lett, hogyan tudnám helyrehozni?
- A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani?
- Ha a festett fekete hajamra, intenzív padlizsán festéket teszek, milyen szín lesz a végeredmény?
- Hogy süssem meg a padlizsánt?