Ha a festett fekete hajamra, intenzív padlizsán festéket teszek, milyen szín lesz a végeredmény? (tudásbázis)
így van... :-)
sajnos először le kell szivatni a feketét, ha világosabb színt szeretnél!
nem vagyok fodrász, de 10 éve fekete a hajam.. gondolhatod, tudom miről beszélek! :D de tényleg menj szakemberhez, mert simán tönkre tudod tenni a hajad,ha otthon próbálkozol!
Nekem nem sokkal ezelőttig szintén fekete hajam volt, de barnára akartam váltani. Olyan fodrászhoz fordultam, akiben maximálisan megbízom, és végül tényleg sikerült barnásra színeznie a hajam, de ez az állagán is meglátszik. (Valamint igazából vörösesbarna lettem, és kétszer kellett visszamennem hozzá, összesen kb 6-8 órát töltöttem a fodrászatban :))
Ahogy többen is írták, a feketét semmi nem színezi át, csak ha már nagyon megkopott, (akkor is inkább csak árnyalatot befolyásol) és persze a hajad állaga, és a hajfesték sem mindegy, amit használtál. (Nekem olyan hajam volt, ami ledobta a fekete festéket is, ezért speciális fodrászatban használatos feketét kentek rá, ami fél év kopás után is csak többszöri koktélozással, 12%-os szőkítéssel és hasonló eljárásokkal fakult ki.)
Ha azonban a vöröses fény elkerülése a cél, én sem javasolnám a padlizsánt, de még a csokibarnát sem. Nekem olyan hajszínem van, amiből szinte minden vöröses fényt hoz ki, a csokibarna például különösen. Bár nekem szerencsére nincs kifogásom a vörös ellen :)
Sok sikert a hajszínváltáshoz :)
Ez is egy megoldás.
Le szoktuk szőkiteni, de az elég káros, mert roncsolja a hajat.
De van egy nyagyon jó szer, ami kímélő és leszedi a fekete festéket anélkül, hogy károsítaná a hajat.
Csak fodrász kellékesnél lehet kapni.
Szia
A feketére ha rákened a padlizsánt, akkor is fekete marad.
Először a feketét teljesen el kell tűntetni ahhoz, hogy bármi más festéket rá tudj kenni.
Elég macerás, ezért szoktuk mondani a vendégeinknek, hogy jól gondoják meg a fekete szint, mert a legnehezebb eltűntetni.
Ne te csináld házilag, menj el egy szakemberhez.
A feketét nem fogja át semmi.
A lenövéseden látszik majd,meg egy picit a lefakult részeken.Inkább csak beütést ad.
A baj az,hogy a padlizsán is vörösen kopik le.!
két fodrász társunk is van, megkérdezem, jó? :)
egyébként azt mondja a fodrász barátnőm, hogy a festés sokszor azon is múlik milyen az illető állapota, úgy egészségileg, mint lelkileg :(
:)
Akkor ez megnyugtató, mert azért én annyira nem is akarok vöröses hajat:D
Én anno fodrász nélkül semmivel nem tudtam kiszedni a fekete festéket.
Ugyanolyan fekete marad, ha már van lenövés, ott lesz padlizsán.
Ezt azért kérdezem, mert ugye a fekete erős, intenzív szín, viszont 2-3 héttel a festés után valamiért vöröses átütést kap..:S
Próbáltam már mindenféle festékkel, de ez a végeredmény mindig.. pedig régebben nem így volt.
További ajánlott fórumok:
- Mit készítesz padlizsánból?
- Milyen barna hajfestéket válasszak, hogy a végeredmény ne legyen vöröses árnyalatú?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- Hajvasalás során, milyen technikát alkalmazol annak érdekében, hogy ne legyen túl lapos a végeredmény?
- A padlizsánkrém nagyon csípős lett, hogyan tudnám helyrehozni?
- Ha a pirosas vörös hajamra rezesvörös festéket festek, nem lesz nagyon barna a végeredmény?