A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani? (tudásbázis)
Valahol azt olvastam, hogy ha öregebb a padli,akkor keserű. Veszít a keserű ízből, ha felszeletelve vagy kockázva besózzuk, és kb. fél óra után leöblítjük, csöpögtetjük.
(Még nem próbáltam.)
Most már én is így készítem: annyit sütök meg, amennyi csak belefér a tepsibe, utána lecsöpögtetem a levét, s egyenként zacsiba rakva megy a fagyasztóba.
Felhasználás előtt ismét szűrőbe téve lecsepegtetni, s felhasználni ugyanúgy, mintha most sütöttem volna.
Köszönöm a válaszaitokat.
Én is gondoltam a fagyasztásra, de mivel majonéz is van benne, az nem járható út /kicsapódik/.
Egyébként megoldódott a dolog: szétosztottam a családban.
bocs, de van 1 régi bevált (török) padlizsánkrém receptem:)
A meghámozott padlizsánt ujnyi karikákra kell vágni, és olajban rózsaszinüre kisütni.(1 nagy tálba felforditok 1 kisebbet, és oda szedem ki, hogy kifollyon belőle az olaj)
elég sok paradicsomlevet jól besüritek, és abba teszek vegetát,(sót),borsot,cukrot (kinek hogy izlik) és viszonylag sok fokhagymát kipréselve(lekaparva)
A megsült padlizsánt beleforgatom a paradicsomszószba.
Régen óvatos voltam, de már összekeverem:)
Frissen is isteni kifőtt tésztára, reszelt sajtaal, de a család nagyon szereti ha télen is meglepem vele őket.
Isteni piritóskenyérre (az inséges zöldséghiány idején), vagy tésztára.
Amikor készitem, üres margarinos dobozokba töltöm, és mélyhütőbe teszem.
Ha valaki hálás arcokat akar látni télen, vagy jót akar reggelizni.......ne sajnálja a fáradtságot.
Hálás lesz érte mindenki
Jó étvágyat kivánok!
Másnap a hűtőbe téve fogyasztható.
Fagyasztani a megsütöttet szoktam, ízesítés nélkül.