Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás? (tudásbázis kérdés)
Én tenném pl. meleg tejbe, és akkor kakaó lenne belőle. :-)
Csinálj belőle forró csokit.
kókuszgolyóba kakaópor+cukor helyett
Én is sütik tetejére öntöm, de előtte felturbózom egy kis kakaóporral, meg rumaromával. Nem tudom, mostanában ezek a kakaós bevonómasszák szinte ehetetlenek, vagy csak én lettem nagyon finnyás.
A család nagy kedvence a kókuszos piskóta. a tésztát megforgatom olvasztott csokiban, és meghempergetem kókuszreszelékben.
Sacher tortához: 6 tojást kettéválasztasz, a sárgájába belekeversz 20 dkg cukrot, 1-2 cs vaníliáscukrot. A 25 dkg csokit 20 dkg margarinnal vízfürdőn felolvasztasz, összekutyulod a tojássárgájával, 22 dkg liszttel és végül a fehérjehabbal. Kizsírozott, lisztezett formába, vagy tepsibe öntöd és a formától függően kis lángon 45 percig-vagy 1 óráig sütöd. Nehéz tészta, kicsit krémes az állaga, de csooookiiiiiiiiiii. Sárgabaracklekvárral megkenhető, csokimázzal bevonható, mi csak úgy meztelenül szoktuk enni. Ha a csokitojások kakótartalma nem túl nagy akkor tehetsz a tésztába 2-3 ek. kakaóport is.
Olvazd fel, és öntsd le vele a süteményt, vagy keverd bele a tésztájába.
sütibe. Pl: csodás csokis muffin :))))
Süti tetejére is nagyon jó!
Azért ebből is van jó minőségű, tibi, boci, kinder,milka, kitkat, lindt-ez pl kifejezetten csoki, ha ez nem az akkor nem tudom mi.
Én a jókat sütibe használom, többit forró csokihoz.
Süssél muffint. Jó a sütik tetejére is..
Nálunk nem is létezik.Mi nem veszünk ilyen csokit,ami nem csoki!!!
Sütibe is jó, de én inkább felforralom egy nagy lábas tejjel forró csokinak.Tehetsz bele egy kis narancshéjat, vagy fahéjat, nagyon finom, a gyerkőc szereti.
Sütibe tördeld bele,vagy reszelheted díszítésnek,bevonni nem jó vele.Sajnos ezeknek semmi köze a csokihoz...
Mi elszoktuk tenni ami megmarad és köv évben tökéletessen jók dísznek, mikulásokkal is ugyan ez a helyzet!
„full jó csokis muffin”-ba darabold bele
15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 evőkanál baracklekvár, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 10 dkg darabolt csoki. nagyon fincsi :))
Én is muffinba szoktam beledarabolni.
Egyszer probáltam a a sütit bevonni vele, képzeljétek el lecsúszott a sütiről. Azóta megkérek mindenkit, inkább keveset de ehetőt vegyenek.
A sütikhez szeretem a háztartási csokit az még nem hagyott cserben.
Sütemények csokisleöntéséhez.
Én csinálok egy 4 tojásos piskótát, beleöntöm egy kizsírozott őzgerincformába, és megszórom apróratörött mikulással, vagy éppen aminek szezonja van. Nagyon finom így mert egy része belesűlyed a tésztába, másik része fenmarad a tészta tetején. Ami fenn marad az tök finom roppanós lessz, mire megsül a tészta a többi meg beleolvad.
Én is ahhoz szoktam elhasználni. Isteni finom szokott lenni.
csokimáznak,feldarabolva csokidarapkák a sütiben,vagy oda adom a szegényeknek
Süteménybe szoktam tenni. Egy recept: Püspökkenyér tojásfehérjéből: Nagyon finom püspökkenyér készíthető tojásfehérjéből. 6 tojás kemény habbá vert fehérjébe 20 dkg porcukrot keverünk. (Én sokallom a cukrot, így csökkentem a mennyiséget.) Teszünk bele 15 dkg durvára vágott diót, 10 dkg mazsolát, vagy kis marék darabokra vágott csokoládét és 10 dkg lisztet (tehetünk bele kevés finomra vágott, cukrozott narancshéjat vagy cukrozott gyümölcsöt, de akkor csökkentsük a dió- és mazsolaadagot.) Kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformában sütjük lassú tűznél. Csak másnap szeleteljük fel. Én a tetejét is bevonom csokoládéval. Nagyon finom, és sokáig el áll.
Ha még mindig megvan, dobjad inkább ki, nemsokára itt lesz a rengeteg megmaradt mikulásfigura...:)))
Kekszes süteményekbe szoktam beletördelni.
csokibevonóból készülnek javarészt, így trotára szoktam tenni, vagy ha mégsem , akkor muffinba
További ajánlott fórumok: