Hogy süssem meg a padlizsánt? (tudásbázis)
15. g_eszter
2011. jún. 2. 17:14
köszönöm a válaszokat még egyszer!
Betettem a sütőbe, s kíváncsiak várom a végeredményt :)
14. g_eszter (válaszként erre: 13. - Era06)
2011. jún. 2. 17:14
bármit sütök sütőben, mindig teszek alá valamit, mert az odaégett dolgokat a tepsiről nagyon nem szeretem surolni :)
13. era06
2011. jún. 2. 14:13
Sütőben sütöd, akkor a tepsibe tegyél alufóliát , hacsak nem akarsz trutyit sikálni
12. reload
2011. jún. 2. 12:53
Én is sütőben sütöm, össze-vissza szurkálom :DDDD Elején be szoktam tekerni alufóliába :)
11. g_eszter
2011. jún. 2. 12:48
köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! :)
10. Merla^^
2011. jún. 2. 12:42
Én úgy szoktam, hogy karikákra vágom, jól kiáztatom kb fél óra 20 percig, és utána le kell jól csepegtetni meg átmosni és akkor be a serpenyőbe egy csöpp olaj alá, meg fűszerek rá.
9. Panni58 (válaszként erre: 7. - G_eszter)
2011. jún. 2. 12:24
Jó alaposan szurkáld meg villával, mert nekem egyszer felrobbant... :)
Kicsit összeesik, és barnás színű lesz, ebből már látod, hogy kész van.
8. kisj (válaszként erre: 7. - G_eszter)
2011. jún. 2. 12:19
mondjuk megszúrod egy villával
de ha kicsit megég akkor sincs baj, hiszen meg fogod hámozni
7. g_eszter
2011. jún. 2. 12:04
Honnan tudom, hogy sütőben mikor lesz jó? Nem szeretném megégetni.
6. BBabba
2011. jún. 2. 12:03
Meg lehet sütni a sütőben is. Igaz nem lesz annyira füstös íze, mintha grillen sütnéd, de azért úgyis fincsi lesz. Megszurkálod pár helyen tűvel vagy villával, egyben beteszed a sütőbe egy tepsin és megsütöd. (Míg el nem feketedik a héja.) 180 fokon kb 40 perc-egy óra.
5. 2104cc91e8
2011. jún. 2. 12:03
A sütőben is meg lehet sütni, de Én nem szoktam
szétvágni, mert így a héjában -mint egy burokban-
jól megpuhul a zöldség és nem szárad ki!
4. slavi
2011. jún. 2. 12:01
Szerintem sütőpapírt teszel egy tepsibe arra a félbe vágott padlizsán és sütöd. Jónak kell lennie. Ha kisült a belsejét kanállal kiszeded és hozzákevered a krém többi részét.
3. Skittles
2011. jún. 2. 12:01
a sütőbe berakhatod, mi is ott szoktuk
2. g_eszter
2011. jún. 2. 11:57
Padlizsánkrémet szeretnék készíteni, de egyelőre nincs ötletem arra, hogy kellene megsüssem. Nincs fém lapkám, amit az aragázra kellene tenni (anyukám azon süti). Sütőben is meg lehet sütni jóra? Vagy esetleg aragázon egy serpenyőben? Kicsit elveszett vagyok most, még soha nem csináltam.
1. g_eszter
2011. jún. 2. 11:56
Hogy süssem meg a padlizsánt?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- A padlizsánkrém nagyon csípős lett, hogyan tudnám helyrehozni?
- A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani?
- Tudna nekem valaki segíteni, hogy lehet és hol érdemes a padlizsánt tárolni?
- Mivel kellene a hennát kikeverni, hogy padlizsán lilás hajszínt kapjak?
- Tudja valaki hogyan kell csirkés padlizsánsalátát készíteni?