Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mai fiatalok problémái fórum

Mai fiatalok problémái (beszélgetés)

1 2
35. Amaunet (válaszként erre: 32. - Jooeva)
ma 18:58
Neked nem kéne magadra venni. A téma : Mai fiatalok problémái, vagyis itt általánosan a fiatalokról van szó, nem konkrétan a gyermekeidről.
34. Amaunet (válaszként erre: 31. - Channa*)
ma 18:51

Nem, nem fognak ismétlődni, mert az idő előre halad. Minden generációt más társadalmi környezet vesz körül, más-, és más környezetben nevelkedett szülők nevelik majd őket.

2040-től jönnek majd a gammák.

33. jooeva
ma 18:44

Azért a nevelés, a látott családi minta kell, hogy hasson a gyerekre.

Nem elég mondani valamit, legyünk mi azok, akik így is cselekednek.

Ha nem is most, de később azért előjön ez a gyerekekben.

Mi mindig törekedtünk az őszinteségre, az igazmondásra (a gyerek kicsi, nem hülye), nem neveltük őket burokban, de azért voltak/vannak szabályok, amihez ragaszkodunk.

Beszélgetések, őszinte beszélgetések.

Legyünk biztos hátterei a gyereknek, tudja, hogy számíthat ránk, akkor is ha bajba kerül.

Nálunk nem tabu a drog, a szex, a pia...beszélünk ezekről.

Kell is, hogy néha hibázzanak, abból is lehet tanulni.

Sok szülő ott ront, hogy vagy annyira burokban neveli a gyerekét, hogy "életképtelen" lesz vagy annyira elengedi a gyeplőt, hogy elszabadul a gyerek és rossz útra téved.

32. jooeva
ma 18:15

Nem tudom, azért nem kell általánosítani.

Régen és most is voltak a menők, az eminensek, a buták, a bunkók és az átlagosak.

30 évvel ezelőtt is volt drog, volt pia és szex, durvulások, verekedések, sőt kiközösítések is.

Talán akkoriban kicsit szigorúbbak voltak a szülők és pedagógusok is.

17 éves lányom és 20 éves fiam van, buliznak mértékkel, a baráti társaságuk is hozzájuk hasonlatos.

Persze itt is van, aki használ ezt-azt vagy épp többet iszik.

Tanulnak, segítenek itthon, jó gyerekek.

Ja, hogy hangos zene?

Én vagyok itthon az, aki 48 évesen techno-t és hardcore-t hallgat full hangerőn :-)) Ha lehetőségem adódik, el is megyek csapatni egy kis tucc-tucc zenére!

31. Channa* (válaszként erre: 30. - Amaunet)
ma 17:11

Ezek a generációk vajon ismétlődnek?

Vagy megyünk tovább? Gamma, delta, stb.?

Mert ugye, hamarosan a baby Boomerek lesznek a veteránok, az x a baby Boomer, stb.

Vagy, hogy van ez?

ma 16:42

Veteránok (a néma generáció): 1928–1945

Baby boomerek: 1946–1964

X generáció: 1965–1980

Y generáció (milleniálok/milleniumiak): 1981–1996

Z generáció: 1997–2009

Alfa generáció: 2010–2024

Béta generáció: 2025–2039

29. tien (válaszként erre: 27. - TiniTitán0213)
ma 16:23

X generáció 1965-1975 (44 és 58 év közöttiek)

Y generáció 1980-1994 (ők a 29-43 évesek)

Z generáció 1995-2009 ...

28. Pulcsis (válaszként erre: 14. - Archer84)
ma 16:14
Azok a fiúk is locsoltak, csak nem a bokrokat 🤣
ma 16:10
Én nem tudom hogy melyik generáció való vagyok. Én csak úgy emlegetem hogy 90s generáció.
26. Amaunet (válaszként erre: 22. - Barackmag*)
ma 16:01

"akik 1946 és 1964 között születtek"

Akik kutatják a generációkat az ez időszak alatt születetteket nevezik boomereknek.

25. Kacsahercegno (válaszként erre: 22. - Barackmag*)
ma 15:58
Ezt olyan szépen kérdezted, hogy ellenállhatatlan késztetést érzek válaszolni. :-) Ez eredetileg egy amerikai szleng, de az utóbbi években szerintem az egész világ átvette, a "baby boomer" generációt jelenti, akik a 2. vh után születtek (kb. mint itthon a "Ratkó-gyerekek"), de átvitt értelmet kapott az ebbe a generációba tartozó egyének jellegzetes viselkedésformái miatt, pl. ez amire én is használtam, hogy ezen háborog, hogy a maifiatalok milyenek, milyen zenét hallgatnak. Ebben csak az a vicces, hogy apám is mesélte, hogy annak idején az ő apja korabeliek is ki voltak akadva hogy ők mit hallgatnak, meg hogy hosszú hajuk volt, nos, ez alapján rájuk is mondhatjuk, hogy pfft micsoda boomerek, pedig technikailag apám az, aki boomer volt. 😅 Remélem minden világos, szívesen, legyen szép napod 😊
ma 15:55

Szerintem az ember szocializációja születéskor kezdődik. Lehet, hogy a tudata még nem fejlett, de érzései vannak, és ezeknek az érzéseknek a lenyomatai ott lesznek az óvodában, az iskolában és lehet, hogy felnőttként is benne.

Nagy szerepe van a szülőknek abban, hogy milyen gyermeket nevelnek. Megmarad-e a gyermekben később is a feltétlen bizalom a szülők felé és a szülők meglátják-e, hogy mikor kell elengedni a gyermek kezét.

Szóval, amit ki akarok nyögni...:)

Nem vagyok biztos abban, hogy egy 16 éves "kiborulásának" csak az osztálytársak az okai. A 16 éve alatt nem volt erre felkészítve, nem volt az életre nevelve.

Az pedig, hogy egy tini elkallódik vagy sem nagyrészt a baráti körtől függ. Nem tíltani kell tőle az ilyen köröket, hanem ráébreszteni, hogy hová vezethet az ilyen barátság.

23. fincsi5 (válaszként erre: 6. - Archer84)
ma 15:51

Rádióban hallottam:-24 órából mennyit használod a mobilodat? Válasz:-20-at (egy fiatal)

-Láttam, hogy az előbb nagyon nézte a mobilját. Mit nézett? Válasz:-Kabarét. Hofit. (egy idős hang)

Riporter csak nem hagyta; -De itt az utcán?

-Igen.

22. barackmag* (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
ma 15:49
mi a szar a boomerság? ez is valami böszme kifejezés?
21. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
ma 15:43
Fozesi
20. Lady Lavender (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
ma 15:42
Talan egy uj foresight technika.
19. Lady Lavender (válaszként erre: 8. - Andi6020)
ma 15:40
Es a szkszet most talaltak fel. A regiek nem csinaltak. Igazabol en sem tudom, hogy kell csinalni. En csak szexeltem.
18. Lady Lavender (válaszként erre: 8. - Andi6020)
ma 15:39

Xd

Azok csunya szovavak, nem csak kinmondani nem lehet, de leirni sem.

17. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
ma 15:35
Ebbol mit nem csinaltunk vagy lattunk?
ma 15:32
A mai világ olyan változatos és olyan széles skálán mozog, hogy szinte nincs is "átlaggyerek".
15. tien (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
ma 15:31
Lehet csak X generáció.
14. Archer84 (válaszként erre: 9. - Pulcsis)
ma 15:30
Én is jártam a bokorba.....pisilni 😀
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
ma 15:07

Mi az a paccskandírozzák?? 😭

Meg ezt én sem értem, fiad 22, már az egyetemet is elvégezte kb., hogy jönnek ide a kb. középiskolások meg nála x évvel fiatalabbak? Főleg ha őt ezek szerint jól nevelted és nem ilyen?

Hangos hardbass zene... Na ez az igazi boomer esszencia, nem tudom, hány éves vagy, de a fiatalabb generáció zenéjét szidni, na ez a boomerség definíciója, imádom. :D

ma 15:05
Általánositasz ami soha nem jó. Vannak az általad leirtakon kivül más, normális értékrenddel élő fiatalok is.
11. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
ma 15:00

Ezzel azt akarod mondani, hogy a 22 éves fiad etalon?

Mert nekem valahogy úgy tűnik. Mivel a nála 5-6 évvel fiatalabb korosztályt említed, mint "romlott" generációt. Nekem ez a sok negatív jelző együtt - így jön le.

Azt sem értem, hogy - ha már a fiadat említed - miért nem a korabeliekkel hasonlítod össze a fiadat?

Ezeket azért kérdezem, mert talán a korábbi években bántották a fiadat az osztálytársai?

Ha így volt, akkor sem lehet ráhúzni a korosztályuk egészére, amiket negatívként említesz. Ez általánosítás.

Persze ha a fiadat bármilyen módon (akár verbálisan) bántalmazták, az elítélendő.

Azt, hogy a fiad idegrendszeri problémáit az osztálytársai okozták - ezt 100 %-os meggyőződéssel állítod?

10. Pulcsis (válaszként erre: 9. - Pulcsis)
ma 14:53
Általános...
9. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
ma 14:52
Khm... álatalános iskolás voltam, még se telefon, se internet, de krumpliszedéskor jártak páran a bokorban 🙈🤣
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
ma 14:44
Bocs, lefagytam a szeksztől meg a paccskandírozástól.
szerintem ez az o dolguk :) mi is mashogy voltunk fiatalok, ok is. nem er annyi energiat, hogy felidegesitsed magad ezen, nem a te eleted. :)
6. Archer84 (válaszként erre: 3. - Funnygirl)
ma 14:25
A Bravo magazin azért nem volt annyira elérhető, mint most a tiktok. Egész kicsi gyerekek is netezős okostelefonokkal járkálnak már.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook