Mai fiatalok problémái (beszélgetés)
Nem, nem fognak ismétlődni, mert az idő előre halad. Minden generációt más társadalmi környezet vesz körül, más-, és más környezetben nevelkedett szülők nevelik majd őket.
2040-től jönnek majd a gammák.
Azért a nevelés, a látott családi minta kell, hogy hasson a gyerekre.
Nem elég mondani valamit, legyünk mi azok, akik így is cselekednek.
Ha nem is most, de később azért előjön ez a gyerekekben.
Mi mindig törekedtünk az őszinteségre, az igazmondásra (a gyerek kicsi, nem hülye), nem neveltük őket burokban, de azért voltak/vannak szabályok, amihez ragaszkodunk.
Beszélgetések, őszinte beszélgetések.
Legyünk biztos hátterei a gyereknek, tudja, hogy számíthat ránk, akkor is ha bajba kerül.
Nálunk nem tabu a drog, a szex, a pia...beszélünk ezekről.
Kell is, hogy néha hibázzanak, abból is lehet tanulni.
Sok szülő ott ront, hogy vagy annyira burokban neveli a gyerekét, hogy "életképtelen" lesz vagy annyira elengedi a gyeplőt, hogy elszabadul a gyerek és rossz útra téved.
Nem tudom, azért nem kell általánosítani.
Régen és most is voltak a menők, az eminensek, a buták, a bunkók és az átlagosak.
30 évvel ezelőtt is volt drog, volt pia és szex, durvulások, verekedések, sőt kiközösítések is.
Talán akkoriban kicsit szigorúbbak voltak a szülők és pedagógusok is.
17 éves lányom és 20 éves fiam van, buliznak mértékkel, a baráti társaságuk is hozzájuk hasonlatos.
Persze itt is van, aki használ ezt-azt vagy épp többet iszik.
Tanulnak, segítenek itthon, jó gyerekek.
Ja, hogy hangos zene?
Én vagyok itthon az, aki 48 évesen techno-t és hardcore-t hallgat full hangerőn :-)) Ha lehetőségem adódik, el is megyek csapatni egy kis tucc-tucc zenére!
Ezek a generációk vajon ismétlődnek?
Vagy megyünk tovább? Gamma, delta, stb.?
Mert ugye, hamarosan a baby Boomerek lesznek a veteránok, az x a baby Boomer, stb.
Vagy, hogy van ez?
Veteránok (a néma generáció): 1928–1945
Baby boomerek: 1946–1964
X generáció: 1965–1980
Y generáció (milleniálok/milleniumiak): 1981–1996
Z generáció: 1997–2009
Alfa generáció: 2010–2024
Béta generáció: 2025–2039
X generáció 1965-1975 (44 és 58 év közöttiek)
Y generáció 1980-1994 (ők a 29-43 évesek)
Z generáció 1995-2009 ...
"akik 1946 és 1964 között születtek"
Akik kutatják a generációkat az ez időszak alatt születetteket nevezik boomereknek.
Szerintem az ember szocializációja születéskor kezdődik. Lehet, hogy a tudata még nem fejlett, de érzései vannak, és ezeknek az érzéseknek a lenyomatai ott lesznek az óvodában, az iskolában és lehet, hogy felnőttként is benne.
Nagy szerepe van a szülőknek abban, hogy milyen gyermeket nevelnek. Megmarad-e a gyermekben később is a feltétlen bizalom a szülők felé és a szülők meglátják-e, hogy mikor kell elengedni a gyermek kezét.
Szóval, amit ki akarok nyögni...:)
Nem vagyok biztos abban, hogy egy 16 éves "kiborulásának" csak az osztálytársak az okai. A 16 éve alatt nem volt erre felkészítve, nem volt az életre nevelve.
Az pedig, hogy egy tini elkallódik vagy sem nagyrészt a baráti körtől függ. Nem tíltani kell tőle az ilyen köröket, hanem ráébreszteni, hogy hová vezethet az ilyen barátság.
Rádióban hallottam:-24 órából mennyit használod a mobilodat? Válasz:-20-at (egy fiatal)
-Láttam, hogy az előbb nagyon nézte a mobilját. Mit nézett? Válasz:-Kabarét. Hofit. (egy idős hang)
Riporter csak nem hagyta; -De itt az utcán?
-Igen.
Xd
Azok csunya szovavak, nem csak kinmondani nem lehet, de leirni sem.
Mi az a paccskandírozzák?? 😭
Meg ezt én sem értem, fiad 22, már az egyetemet is elvégezte kb., hogy jönnek ide a kb. középiskolások meg nála x évvel fiatalabbak? Főleg ha őt ezek szerint jól nevelted és nem ilyen?
Hangos hardbass zene... Na ez az igazi boomer esszencia, nem tudom, hány éves vagy, de a fiatalabb generáció zenéjét szidni, na ez a boomerség definíciója, imádom. :D
Ezzel azt akarod mondani, hogy a 22 éves fiad etalon?
Mert nekem valahogy úgy tűnik. Mivel a nála 5-6 évvel fiatalabb korosztályt említed, mint "romlott" generációt. Nekem ez a sok negatív jelző együtt - így jön le.
Azt sem értem, hogy - ha már a fiadat említed - miért nem a korabeliekkel hasonlítod össze a fiadat?
Ezeket azért kérdezem, mert talán a korábbi években bántották a fiadat az osztálytársai?
Ha így volt, akkor sem lehet ráhúzni a korosztályuk egészére, amiket negatívként említesz. Ez általánosítás.
Persze ha a fiadat bármilyen módon (akár verbálisan) bántalmazták, az elítélendő.
Azt, hogy a fiad idegrendszeri problémáit az osztálytársai okozták - ezt 100 %-os meggyőződéssel állítod?
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- Huszonévesek gyertek beszélgessünk, ismerkedjünk, beszéljük meg a problémáinkat
- Depizős fórum, avagy más problémái megnyugtatnak...
- Párom más nővel beszélte meg a problémáinkat. Jogos a felháborodásom, vagy ennyi még belefér?
- Ha a nőnek önbecsülési problémái vannak