Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vitaminszinttöltő leves recept

Vitaminszinttöltő leves recept


Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Vitaminszinttöltő leves hozzávalói:
20 gramm vaj
1 vöröshagyma
1 zellerszár
1 póréhagyma
1 sárgarépa
1 kaliforniai paprika
2 burgonya
200 gr gomba
só, bors, oregánó
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

tálaláshoz
rozskenyér
sajt


A Vitaminszinttöltő leves elkészítési módja:
A vöröshagymát elkezdem pirítani a vajon, majd hozzáadom a felkockázott zellerszárat és a felkarikázott póréhagymát. Hagyom, hogy így együtt dinsztelődjenek. Pár perc után hozzáadom a kockára vágott répát, kaliforniai paprikát, burgonyát és jó 10-15 percig, időnként megkeverve pirítom együtt. Felöntöm nagyjából másfél liter vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt főzöm puhulásig. Közben a gombát felszeletelem, és olívaolajon elkezdem egy külön serpenyőben erős lángon pirítani. Adok hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, oregánót. Amikor szépen megpirult a gomba, a zöldséges alapot botmixerrel lezúzom, majd hozzáteszem levesbetétnek a gombát. Forralok egyet rajta, és végül adok még hozzá friss, vágott petrezselyemzöldet. Tálaláshoz rozskenyeret pirítok, ráolvasztott sajttal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vitaminszinttöltő leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook