Vitaminszinttöltő leves recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Vitaminszinttöltő leves hozzávalói:
20 gramm vaj
1 vöröshagyma
1 zellerszár
1 póréhagyma
1 sárgarépa
1 kaliforniai paprika
2 burgonya
200 gr gomba
só, bors, oregánó
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
tálaláshoz
rozskenyér
sajt
A Vitaminszinttöltő leves elkészítési módja:
A vöröshagymát elkezdem pirítani a vajon, majd hozzáadom a felkockázott zellerszárat és a felkarikázott póréhagymát. Hagyom, hogy így együtt dinsztelődjenek. Pár perc után hozzáadom a kockára vágott répát, kaliforniai paprikát, burgonyát és jó 10-15 percig, időnként megkeverve pirítom együtt. Felöntöm nagyjából másfél liter vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt főzöm puhulásig. Közben a gombát felszeletelem, és olívaolajon elkezdem egy külön serpenyőben erős lángon pirítani. Adok hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, oregánót. Amikor szépen megpirult a gomba, a zöldséges alapot botmixerrel lezúzom, majd hozzáteszem levesbetétnek a gombát. Forralok egyet rajta, és végül adok még hozzá friss, vágott petrezselyemzöldet. Tálaláshoz rozskenyeret pirítok, ráolvasztott sajttal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Maradj_egészséges!, ma 12:24
A vitaminszinttöltő leves elkészítési módja és hozzávalói.