Magvas kenyérke recept
70 perc
92 kcal
7,17
2,4 gramm
4 egész tojás
320 ml tej ( akár növényi, nálam mandula)
2 púpos evőkanál útifűmaghéj
2 púpos evőkanál lenmag
100 gr mandula
40gr dió
60 gr sótlan mogyoró
1 ek sütőpor, ízlés szerint só
A Magvas kenyérke elkészítési módja:
A diót, mandulát, mogyorót egy forró serpenyőben közepes lángon lepirítjuk. Amikor kihűlt, egy késes aprítóba borítjuk, hozzáadjuk a sót és sütőport és finomra őröljük. A tojásokat elhabarjuk simára a tejjel, majd beleadagoljuk az útifűmaghéjat és a lenmagot. Alaposan elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a darált magokat. Egy szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, picit befújjuk olajjal a papírt is. Belesimítjuk a masszánkat, majd a tetejét megszórjuk lenmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 perc alatt készre sütjük. Sütés után érdemes teljesen kihűteni, utána szeletelhető.
Nagyjából egy 750 grammos kenyér jön ki ebből az adagból. Magas a kalóriatartalma, viszont támogatja az anyagcserét, érdemes megfontolni a fogyasztását.
Egy adag 50 gramm.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Maradj_egészséges!, jún. 18. 08:33
A magvas kenyérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.