Rakott cukkini hús nélkül recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Rakott cukkini hús nélkül hozzávalói:
1 nagy cukkini
4 dl főzőtejszín
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
1 púpos kávéskanál liszt
20 dkg reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
kapor
petrezselyem
só
bors
A Rakott cukkini hús nélkül elkészítési módja:
A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük az öntetet. A 4 dl tejszínt a nagy doboz tejföllel, 2 tojással, 1 kk liszttel, 1-2 gerezd préselt fokhagymával, a reszelt sajt felével, 1 ek olívaolajjal, szárított vagy aprított friss kaporral és petrezselyemmel, sóval, borssal alaposan kikeverjük. Miután a cukkini kiengedte levét, lemossuk róla a sót. Egy hőálló tál aljába szórunk a maradék reszelt sajtból, ügyelve, hogy maradjon bőven a tetejére is. Ízlésesen elhelyezzük a félhold alakú cukkini szeleteket, majd ráöntjük az öntetet, a maradék sajttal megszórjuk, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva pirulásig sütjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pencil, 2023. júl. 19. 20:29
A rakott cukkini hús nélkül elkészítési módja és hozzávalói.