Tiramisu Gligi módra recept
A Tiramisu Gligi módra hozzávalói:-6db tojás
-500g mascarpone
-250g porcukor
-1 csipetnyi só
-1csomag vaniliáscukor
-10dkg kakaópor
-4dcl erős presszókávé
-tej ízlés szerint
-300g babapiskóta
-Amarettó,vagy mandulalikőr, vagy 2evőkanál mandula aroma
A Tiramisu Gligi módra elkészítési módja:
-A tojásokat ketté kell választani a sárgájájukat egy mélyebb tálba kell tenni, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá kell verni -A tojás sárgájával össze kell keverni a mascarponet -Hozzá kell vegyíteni a porcukrot, a vaniliáscukrot és több részletben a tojások habbá vert fehérjét úgy, hogy egy teljesen összedolgozott krémszerű anyag legyen! -A 2dcl kávéból tejeskávét kell készíteni, amit cukorral és amarettóval vagy mandulalikőrrel, vagy 2 evőkanál mandula aromával kell ízesíteni -Elő kell készíteni egy téglalap alakú kb.25x15cm 8cm mélységű fedővel rendelkező jénai tálat -A babapiskótákat egy pillanatra bele kell mártogatni a tejeskávéba és a tál aljába kell sorakoztatni -Az első sort vékonyan meg kell kenni a krémmel, és addig kell folytatni a rétegelést amíg van alapanyag, úgy hogy a teteje krémmel fejeződjön be. -A tetejét jól meg kell hinteni kakaóporral -Hűtőszekrénybe kell tenni és pár óra elteltével fogyasztható
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2009. okt. 23. 21:18
A tiramisu gligi módra elkészítési módja és hozzávalói.