Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vargabéles Gligi módra recept

Vargabéles Gligi módra recept

A Vargabéles Gligi módra hozzávalói:
-50dkg túró
-30dkg kristálycukor
-4db tojás
-15dkg margarin a töltelékhez
-10dkg margarin olvasztva a tepsi kikenéséhez és a réteslapok közének megkenéséhez
-2dcl tejföl
-20dkg cérnametélt
-1cs réteslap (8 lapos)
-250g mazsola
-2tasak vaniliáscukor
-csipetnyi só
-1db citrom reszelt héja és leve
-tetejére porcukor


A Vargabéles Gligi módra elkészítési módja:
-A cérnametéltet ki kell főzni és langyosra kell hűteni -Ki kell kenni margarinnal egy kb.25x35cm magasfalú tepsit -Ki kell bélelni 4db réteslappal úgy, hogy a lapok közeit meg kell kenni olvasztott margarinnal -A 4db tojást ketté kell választani úgy, hogy a sárgáját keverőtálba kell tenni, a fehérjét külön tálban csipetnyi sóval habbá kell verni. -A tojás sárgájához hozzá kell keverni a kristálycukrot, a margarint, a citrom reszelt héját és levét, a túrót, a tejfölt, a vaníliáscukrot és robot géppel habosra kell keverni -A tojáshabot is bele kell keverni -A cérnametéltet is bele kell keverni -A mazsolát is bele kell keverni -A réteslappal kibélelt tepsibe kell önteni -A maradék 4db réteslappal be kell fedni, úgy hogy a közöket szintén meg kell kenni olvasztott margarinnal és a tetejét is -Forró sütőben a réteslapok pirulásáig kell sütni -Tálaláskor a tetejét porcukorral meg kell hinteni


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vargabéles gligi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook