Vargabéles Gligi módra recept
A Vargabéles Gligi módra hozzávalói:-50dkg túró
-30dkg kristálycukor
-4db tojás
-15dkg margarin a töltelékhez
-10dkg margarin olvasztva a tepsi kikenéséhez és a réteslapok közének megkenéséhez
-2dcl tejföl
-20dkg cérnametélt
-1cs réteslap (8 lapos)
-250g mazsola
-2tasak vaniliáscukor
-csipetnyi só
-1db citrom reszelt héja és leve
-tetejére porcukor
A Vargabéles Gligi módra elkészítési módja:
-A cérnametéltet ki kell főzni és langyosra kell hűteni -Ki kell kenni margarinnal egy kb.25x35cm magasfalú tepsit -Ki kell bélelni 4db réteslappal úgy, hogy a lapok közeit meg kell kenni olvasztott margarinnal -A 4db tojást ketté kell választani úgy, hogy a sárgáját keverőtálba kell tenni, a fehérjét külön tálban csipetnyi sóval habbá kell verni. -A tojás sárgájához hozzá kell keverni a kristálycukrot, a margarint, a citrom reszelt héját és levét, a túrót, a tejfölt, a vaníliáscukrot és robot géppel habosra kell keverni -A tojáshabot is bele kell keverni -A cérnametéltet is bele kell keverni -A mazsolát is bele kell keverni -A réteslappal kibélelt tepsibe kell önteni -A maradék 4db réteslappal be kell fedni, úgy hogy a közöket szintén meg kell kenni olvasztott margarinnal és a tetejét is -Forró sütőben a réteslapok pirulásáig kell sütni -Tálaláskor a tetejét porcukorral meg kell hinteni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2009. okt. 1. 13:55
A vargabéles gligi módra elkészítési módja és hozzávalói.