Gesztenyepürés muffin recept
A Gesztenyepürés muffin hozzávalói:-10dkg étcsokoládé
-25dkg gesztenyemassza
-10dkg vaj
-2 evőkanál rum vagy meggybefőtt lé
-2 evőkanál meggy jam vagy lekvár
-5dkg kristálycukor
-3db tojás
-5dkg finomliszt
-1 csipet só
-fél csomag sütőpor
A Gesztenyepürés muffin elkészítési módja:
-A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt kell helyezni -A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött fel kell olvasztani -A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá kell verni. -A lisztet külön el kell vegyíteni a sütőporral. -A meghűlt csokihoz robotgéppel hozzá kell keverni a gesztenyemasszát, a vajat, a rumot vagy befőtt lét, a lekvárt, a cukrot és a tojások sárgáját. -A tojásfehérjehabot hozzá kell keverni a gesztenyés masszához -Utoljára a sütőporos lisztet két részletben kell belekeverni -A formákba kell adagolni -Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig kell sütni.
A hozzávalókban megadott mennyiségekből 12db készíthető el.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2009. aug. 19. 05:01
A gesztenyepürés muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.