Gyors gesztenyetorta sütés nélkül recept
A Gyors gesztenyetorta sütés nélkül hozzávalói:A tésztához:
50 dkg darált keksz
20 dkg vaj, vagy Rama
5 evőkanál porcukor
5 evőanál kakaópor
1,5 dl kávé
1/2 üveg rumaroma
10 dkg étcsokoládé összedarabolva
meggybefőtt leve
25-30 dkg magozott meggy vagy meggybefőtt
A krémhez:
60 dkg gesztenyemassza
1/2 üveg rumaroma
4 dl habtejszín
1 dkg zselatin
A díszítéshez:
1 dl habtejszín
12 szem meggy
36 szem franciadrazsé
tortadara
12 db ostyarúd
A Gyors gesztenyetorta sütés nélkül elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk. 2. Elkészítjük a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, a felvert habtejszín és a zselatint. Miután összedolgoztuk a krémet, megkenjük vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakjuk. 3. Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenjük a torta tetejét. Oldalának alját,ahol a tészta látszik, tortadarával bevonjuk. Tetejét meggyel, franciadrazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. okt. 1. 18:10
A gyors gesztenyetorta sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.