Pudingos cseresznyés pite recept
A Pudingos cseresznyés pite hozzávalói:10 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
2 tojás
2 kanál víz
1 vaníliás cukor
A pudinghoz:
1 vaníliás pudingpor
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál búzadara
60 dkg kimagozott cseresznye
3-4 evőkanál kristálycukor
és aki szereti: 1 mokkáskanál fahéj
A Pudingos cseresznyés pite elkészítési módja:
Kimagoztam a cseresznyét. Begyújtottam a sütőt. Elkészítettem a pudingot a tasakon lévő leírás szerint. Kivajaztam és liszteztem a közepes méretű tepsit. A tésztához való anyagokat egy tálba tettem és robotgéppel alaposan kikevertem. A kész tésztát a tepsibe öntöttem. Megpöttyöztem egyenletesen a pudinggal, aztán megszórtam vékonyan búzadarával, majd eloszlattam rajta a cseresznyét. Végül fahéjas porcukorral még meghintettem a tetejét. Körülbelül 30 percig sütöttem 3/4-es lángon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. okt. 1. 16:46
A pudingos cseresznyés pite elkészítési módja és hozzávalói.