Áfonyalekváros, mustáros csirkemell recept
Az Áfonyalekváros, mustáros csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj vagy olaj
só
mustár
áfonyalekvár
Az Áfonyalekváros, mustáros csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk. Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez. A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. szept. 29. 16:32
Az Áfonyalekváros, mustáros csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.