Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Áfonyalekváros, mustáros csirkemell recept

Áfonyalekváros, mustáros csirkemell recept

Az Áfonyalekváros, mustáros csirkemell hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj vagy olaj

mustár
áfonyalekvár


Az Áfonyalekváros, mustáros csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk. Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez. A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Áfonyalekváros, mustáros csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook