Gombás tepsis burgonya recept
A Gombás tepsis burgonya hozzávalói:80 dkg burgonya
40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem vagy kevés zöldhagyma
olaj
só
bors
A Gombás tepsis burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olajjal és ropogósra sütjük. Közben forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt tovább pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és rámorzsoljuk a vajat, ezzel kicsit tovább keverjük, hogy összeolvadjon a hagymás gombával. Végül megszórjuk petrezselyemmmel vagy a zöldhagymával és hozzákeverjük a kész sült krumplihoz. Salátával kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. szept. 26. 16:13
A gombás tepsis burgonya elkészítési módja és hozzávalói.