Bécsi csirke nagyon finoman recept
A Bécsi csirke nagyon finoman hozzávalói:Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemellfilé
só
bors
liszt
2 tojás
10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
5 dkg szezámmag
olaj
20 dkg sonka
20 dkg gomba
2 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
A Bécsi csirke nagyon finoman elkészítési módja:
A csirkemell filéket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, prézli-szezámmag keverékbe forgatjuk. Olajban kisütjük mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz. A sonkát és a gombát julien-re vágva kevés olajon összepirítjuk, fűszerezzük. A fokhagymát beletörjük a tejfölbe, és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezt jó legelőször elvégezni. A megsült szeletek egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ráhelyezünk egy réteg gomba-sonka keveréket, és nagyon sok sajtot reszelünk rá. Meleg sütőbe helyezzük, és felsőlánggal ráolvasztjuk a sajtot. Köretként sült burgonyát, párolt rizst vagy párolt zöldségeket adhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. szept. 25. 15:40
A bécsi csirke nagyon finoman elkészítési módja és hozzávalói.