Marhahúsleves májgombóccal recept
A Marhahúsleves májgombóccal hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
* 40 dkg marhahús
* 40 dkg marhacsont
* 2 fej vöröshagyma
* 3 db sárgarépa
* 1 db zeller
* 1 csokor petrezselyem
* szegfűbors
* bors
* só
A májgombóchoz
* 30 dkg máj
* 1 tojás
* 5 dkg vaj
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 3-4 gerezd fokhagyma
* só
* őrölt bors
* majoranna
A Marhahúsleves májgombóccal elkészítési módja:
Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket, és hideg vízzel leöblítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. szept. 18. 18:21
A marhahúsleves májgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.