Nyári eperleves (vissza a nyárba) recept


*
40 dkg érett földieper
*
4 ek cukor
*
1,25 dl fehérbor
*
2 ek tejszín
*
5 szem eper (kockákra vágva vagy szeletelve)
*
citromfű
A Nyári eperleves (vissza a nyárba) elkészítési módja:
Az epret megmossuk és a leveleit eltávolítjuk. Kockákra vágjuk, majd botmixerrel, vagy turmix gépben pépesítjük. Átpréseljük egy szűrőn, majd hozzáadjuk a cukrot, tejszínt, és a bort. Ha különlegesebb ízhatást szeretnénk elérni, a levesbe reszelhetünk citrom héjat. A levest lehűtjük, majd citromfűvel és kockázott, vagy szeletelt eperrel díszítjük. Kínálhatunk hozzá fagylaltot, vagy tejszínhabot.
Az eper amellett, hogy rendkívül esztétikus és finom, rengeted C-vitamint tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert. Tartalmaz továbbá káliumot, mely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az eperből készült finomságok segítenek a télen elvesztett vitaminok és ásványi anyagok pótlásában.
Eperből számtalan finom és tápláló ételt készíthetünk, csupán a fantáziánk szabhat határt. Natúr joghurttal és mézzel keverve természetes gyümölcsjoghurtot kapunk, más gyümölcsökkel társítva torta, vagy másformába helyezhetjük, s zselével leöntve a hűtőben állni hagyjuk. Így egy könnyű, hideg édességet kapunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: .Alexa., 2007. szept. 17. 14:57
A nyári eperleves (vissza a nyárba) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.