Citromos, tárkonyos raguleves recept





5o dkg. hus /s.comb,v.pulykamell, v.cs.mell
zöldségek/s.répa,fehér répa.karaláb,/karfiol v.brokkoli ezek később kerülnek a levesbe/
3 ek. olaj
citromlé, tárkony
citromhéj, fűszerek saját ízlésed szerint
tejföl v. tejszín
só
A Citromos, tárkonyos raguleves elkészítési módja:
A húst és a zöldséget megpárolom/kivéve a karfiolt/, felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjjön, beleteszem a füszereket és ha már a hús majdnem puha beleteszem a karfiolt. Mikor kész/tehát puha/a tejfölt v. a tejszínt elkeverem egy kis tálba egy kis levessel, visszaöntöm a leveshez. Hagyom egyet forrni, majd elzárom és ekkor teszek bele citrolét ízlés szerint.
Lehet vajgaluskát is bele főzni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: korall44, 2007. szept. 16. 10:40
A citromos, tárkonyos raguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.