Palócleveske recept


kb. 1 kg füstölt tarja
zöldbab
krumpli
olaj
vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
bors
só
babérlevél
vegeta
2 pohár tejföl
A Palócleveske elkészítési módja:
Egy fazékban pörköltalapot készítek, majd a tarját félig megfőzöm. Amikor félig megfőtt, belerakom a zöldbabot, a kockára vágott krumplit, 2-3 babérlevelet, és egy kis vegetát. Felöntöm vízzel. Amikor már megfőttek a benne lévő dolgok, rántásos habarást teszek rá (olaj + liszt + pirospaprika + kevés víz + két tejföl). Felfő és már kész is van.
Amikor már fő a leves, 1-2 füstölt ízű leveskockát is dobhatunk bele, attól még finomabb lesz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2007. szept. 14. 20:50
A palócleveske elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.