Erdélyi sertéstokány recept
75 perc
Az Erdélyi sertéstokány hozzávalói:
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 szem paprika, lehet csípős is
2 kis paradicsom
1 kg sertéslapocka
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kg zöldbab
2-3 kisebb krumpli
5 dl víz
5 evőkanál tejföl
só
bors
Az Erdélyi sertéstokány elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd beleteszem a hagymát és üvegesre pirítom. Hozzáadom a felkockázott paprikát, és mikor elkezd összeesni, jöhet a paradicsom, azzal tovább párolom. Ha ez elkészült, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom tovább, majd jöhet rá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, só, bors. Ezekután hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm vízzal és takarék lángon kb. 50-60 percig főzöm. Ha a hús és a bab is megpult, hozzáadom a tejfölt, összeforralom és kész.
Lehet készíteni hozzá habarást is, de ha kellően sűrű a szaftja, elég a tejföl, így is finom nagyon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca6273a8a5, 2017. márc. 20. 12:09
Az erdélyi sertéstokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.