Túrótorta sok-sok porcukorral, mazsolával recept
30 perc
A Túrótorta sok-sok porcukorral, mazsolával hozzávalói:
4 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró
2,5 evőkanál búzadara
1 citrom
zsemlemorzsa
A Túrótorta sok-sok porcukorral, mazsolával elkészítési módja:
A 4 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és 1 csomag vaníliás cukorral habosra kavarunk. Továbbkeverjük 50 dkg túróval és hozzáadunk 10 dkg jól megmosott, megszikkasztott mazsolát + 2,5 evőkanál búzadarát. Belereszelünk 1 citrom héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Szitált zsemlemorzsával kihintünk egy kizsírozott tortaformát és a tésztát beletöltve a forró sütőbe toljuk. Úgy sütjük mint a piskótát. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad a massza, a széleit késsel meglazítjuk és a tésztát a deszkára borítva hűtjük ki. Ezután vagy megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk csokoládémasszával.
Érdemes minőségi túrót venni!
Akár gyümölccsel is ízesíthetjük, fantázia kérdése.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ca6273a8a5, 2016. dec. 7. 18:39
A túrótorta sok-sok porcukorral, mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.