Túrótorta mandulával recept

4 tojás,
20 dkg porcukor,
1 cs vaníliás cukor,
13 dkg vaj (a fele margarin is lehet),
50 dkg tehéntúró,
2,5 evőkanál búzadara,
1 marék mandula,
10 dkg mazsola,
1 narancs vagy citrom reszelt héja;
a forma kikenéséhez zsír és zsemlemorzsa, a tetejére csokoládémáz.
A Túrótorta mandulával elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, tovább keverjük a vajjal, és ha már ez is jó habos, az áttört tehéntúrót, a búzadarát, a durvára vágott mandulát, a mazsolát és a reszelt narancs- vagy citromhéjat adjuk hozzá. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és zsírral kikent, finom zsemlemorzsával meghintett tortaformában úgy sütjük, mint a piskótát. Még melegen deszkára borítjuk, kihűlés után szeleteljük.
Ha nagyon gazdagon akarjuk adni, csokoládémázzal is bevonhatjuk, de anélkül is finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. febr. 17. 11:55
A túrótorta mandulával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.