Krémsajtos burgonya recept
A Krémsajtos burgonya hozzávalói:1 kg burgonya,
15 dkg vaj,
5 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg krémsajt,
25 dkg finomra vágott sonka,
vaj, morzsa, só.
A Krémsajtos burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és vékonyan felszeleteljük. Egy tálban a vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. febr. 14. 16:32
A krémsajtos burgonya elkészítési módja és hozzávalói.